Järpar i gräddsås. 4port. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör till stekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken
Baconlindade köttfärsjärpar fyllda med fetaost. Lagade en enkel men god middag nu ikväll, som serverades med köpt bea och Felix Pommes Chateau från frysdisken - ibland orkar man bara inte göra allt från grunden
De börjar ju närma sig vår minsta dotters dopdag, bara 11 dagar kvar. Tårtan jag gjorde till min äldsta dotters dopdag var/är den största jag någonsin gjort och var också den som tagit längst tid att göra, och som en liten hint kan jag säga att denna tårtan kommer att bli ännu större
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
Sugen på en baguette. Med detta kalljästa och mycket lyckade baguetterecept i bakfickan, är det inte så mycket mer än en natts sömn som står mellan dig och det ångande nybakta brödet
Det stundar åter igen en ny helg, helt oanvänd och oplanerad i alla fall för vår del. Den är så pass oplanerad att vi inte ens vet vad vi ska äta till middag, varken på fredag, lördag eller söndag
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Vi fick lite älgkött av svärfar och okunniga som vi båda är när det gäller vilt så vände jag mig till den jag visste som är kunnig på just detta, Per Morberg
Äntligen kommer inlägget med bilder och text runt nyårsmaten. Till aperitif så serverade vi blossas cognagsglögg med russin och mandlar tillsammans med lite chips