Annikas kokbok

Annikas kokbok

Förrätt
Gammaldags sockerkaka

Gammaldags sockerkaka

Hade en burk Smetana hemma med sista utgångsdatum idag och vad passar då inte bättre än att baka en sockerkaka på den
Ska ni bara göra en förrätt i livet så är det denna

Ska ni bara göra en förrätt i livet så är det denna

Det bli mycket mat och bak på bloggen nu. Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Marockansk förrätt

Marockansk förrätt

Bjöd på denna smarriga förrätten på min marockanska bloggfest. Supergott. Påminner om tapas som jag har ätit förut

Prosciuttoinbakad mozarella (underbar förrätt)

Igår kom Peters bror på långväga besök, jättekul. När man inte har familjen så nära sig så är det verkligen mysigt när de kommer på besök och man får umgås lite extra
Underbar förrätt

Underbar förrätt

Den här förrätten testade jag i somras på mannen och mina föräldrar. De tyckte som jag att den var super
Inbakad fläskfilé med ost och svamp

Inbakad fläskfilé med ost och svamp

Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med kryddor, låt svaln lite. Bryn svampen. Tag fram smördegen och rulla ut den
Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

Bryn fläskfilén hel i stekpanna, salta och peppra. Fräs svampen. Tillsätt crème fraiche och koka ihop. Smaka av med salt och peppar
Smördegsinbakad fläskfilé

Smördegsinbakad fläskfilé

 Lördagskväll och jag lagade en smördegsinbakad fläskfilé med inslag av italienska smaker.  Till den serverades klyftpotatis och en sallad
Inbakade fläskfiléknyten

Inbakade fläskfiléknyten

Testade ett nytt recept jag fått av en arbetskamrat igår. Hade knapphändiga instruktioner så det fick gå på gehör
Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

>När vi var på Teneriffa veckan före jul bjöds vi på en Toast Skagen och jag lovade då att försöka mig på att göra denna hemma
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Ska ni äta oxfilé ikväll. Då kan jag rekommendera att helsteka oxfilén i ugnen, det är så smidigt och framför allt supergott
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna i lite smör. Skala och skiva vitlöksklyforna tunnt och repa timjan
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke och sherrysås

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke och sherrysås

Putsa filén fri från ev hinnor och senor. Bryn oxfilén runt om i fettet tills den fått en fin stekyta. Lägg över den i en ugnsform och vik ihop den tunnaste delen så att filén blir så jämntjock som möjligt
Gordon Ramsays Oxfilé Wellington

Gordon Ramsays Oxfilé Wellington

Jag var nog inte ensam om att se Gordon Ramsays julspecial där han lagade oxfilé Wellington. Vi sa att det där måste vi prova
Gorgonzolafilé

Gorgonzolafilé

Den här rätten är en av favoriterna hemma hos oss.  Jag gör den med fläskfilé eller kycklingfilé. Till den serverar jag pasta eller klyftpotatis
Duchesse potatis med chili

Duchesse potatis med chili

Duchesse potatis är en godare och lyxigare variant av mos som gratineras i ugnen.  Till 4 personer behöver du
Kåldolmar med sås och potatis.

Kåldolmar med sås och potatis.

Jag var ledig igår och passade på att göra en plåt med kåldolmar. Jag älskar kål av alla slag och kåldolmar tillhör favoriterna
Det bästa receptet på kåldolmar

Det bästa receptet på kåldolmar

Kåldolmar (till ca 4 pers). 1 vitkålshuvud. Fyllning. ca 1,5-2 dl risgrynsgröt. 3-400 gram blandfärs. 1 liten gul lök
Sunday Roast med tjocka släkten

Sunday Roast med tjocka släkten

Idag har jag haft min släkt över på Sunday Roast, en engelsk tradition. Gästlistan bestod av morbror Tommy med fruga, mamma med pojkvän, min gamla mormor från Örebro och så jag och min kärlek så klart
Roast Beef and Yorkshire Pudding

Roast Beef and Yorkshire Pudding

Sätt ugnen på 175°. Gnid in köttet med kryddorna och senapspulvret. Bryn det sedan runt om. Lägg det med fettet upp på ett galler i en liten ugnspanna