Koka upp vattnet med sockret, citronsyranoch den valda smaksättningen. Om det blir sockerlag över, spara ochsmaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den
Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Sås medsmakavcitron, honung, senap ochpäron. Pressa citronenoch skala och riv päronet fint. Gnid in laxen med olja, salta och krydda laxen med seafood fish krydda
Glaserade revben medsmakavingefäraochcitronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. 1 citron, skalet. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäranoch vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskaloch svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,. 1 citron, skalet
Komponerade ihop min egen variant av sötpotatissoppa med asiatiska smaker. Mixa slät medmixerstav. Hade jag gjort om de hade jag tagit dubbelt så mycket ingefäraoch hälften så mycket chili, och toppat med färsk koriander
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAVCITRONOCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citronoch lakrits partners in crime liksom
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokos och färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Fräs curry ochingefära i en gryta i smör. Smakaavmed salt och peppar. Linfrö blandat medhavregryn. Tillsätt grönsakerna och risonin och späd med kycklingbuljongen
Kan bara säga att de var riktigt goda den ena smakade hallon och den andra päron. Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännernacitron, samt vitlök och rosmarin från husets täppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.