bröd

bröd

Baguetter

Baguetter

För bara något år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle kunna baka så här härliga bröd. Om någon vecka så fyller jag 30 och då ska jag bjuda mina gäster på bland annat detta goda brödet. 4 bröd. 4 bröd
Hembakade wienerbröd

Hembakade wienerbröd

Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom. Lägg en klick vaniljkräm i ena halvan av wienerbröden och en klick sylt i den andra halvan om du önskar (annars kör du enbart vaniljkräm i båda halvorna)
Brunkans mjuka vallmobröd

Brunkans mjuka vallmobröd

Dessa är min absoluta favoritfrallor när det gäller ljust snabbakande bröd. Lättbakat bröd som är perfekt som utflyktsbröd
Supergoda limpor

Supergoda limpor

Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Sätt ugnen på 200 grader och låt bröden jäsa ytterligare 30 minuter under bakdukar. Grädda bröden längst ner i ugnen i 25-30 minuter
Ljust lantbröd

Ljust lantbröd

Strö lite rågsikt över och skåra brödet med vass kniv på 3-4 ställen. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min. 1 pkt jäst för matbröd
Mörkt sirapsbröd

Mörkt sirapsbröd

Nu har lukten från rengöringsmedlet ersatts av doften från nybakat sirapsbröd istället. Utvilad, nystädat, bröd i frysen
Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Alldeles strålande goda är de tunna bröden varma till vilken indisk currygryta som helst. Chapatis är bland de enklaste tillbehören som finns
Ghakku-samiska glödkakor

Ghakku-samiska glödkakor

Glad påsk, kära läsare. Hoppas ni får en skön och lugn långhelg tillsammans med nära och kära. Vår påsk spenderar vi i vårt smultronställe Ostvik med kompisar
Dansk Smörfralla

Dansk Smörfralla

Receptet kommer från boken Bröd av Johan Åkerberg. Spreja in vatten i ugnen och sätt in plåten med bröden
Flipin burgers hamburgbröd

Flipin burgers hamburgbröd

Nu är det så längesedan jag bakade dessa bröd från Flipin Burgers bok att jag knappt minns om de var goda, men när jag läser mitt blogg inlägg om dom från förra året (hjälp var tog tiden vägen
Simit- Kaek

Simit- Kaek

De är smaksatta med en speciell ”kaekkrydda” som påminner om brödkrydda (finns färdig mix bland vanliga kryddor i affären)
Vitt rostebröd

Vitt rostebröd

Varför gå och köpa rostebröd om man kan baka ett själv. ok, de vore väl för att man slipper skära brödet
Italienskt bondbröd

Italienskt bondbröd

Om du vill ha i bröd kryddor gör det nu. brödkrydda. Rulla till runda bullar och lägg 2 bröd på varje bakplåtsklädd plåt
Tyskt bondbröd

Tyskt bondbröd

Knåda lätt, rundriv och forma släta, runda bröd. Jäs gärna i brödkorg. Spraya bröden ett par gånger med kallt vatten under gräddningstiden
Morotsbröd med philadelphiaost

Morotsbröd med philadelphiaost

I helgen bakade jag dessa goda bröd, vars recept jag snott från Monica Ahlberg. gör att brödet jäser väldigt fint
Saftiga morotsbröd

Saftiga morotsbröd

Den här gången blev det bröd med morötter i, vilket gör dem extra saftiga. Som allt annat hembakat bröd så är bullarna godast varma, men de håller sig bra några dagar i plastpåse och kan även frysas in
Croissanter

Croissanter

Första gången jag gjorde croissanter misslyckades det kapitalt. Men nu börjar de få snitts och blir väldigt goda, minst lika bra som de flesta vi åt när vi bodde i Frankrike
Veronicas Paleoformfranska

Veronicas Paleoformfranska

Vad det är med oss människor och bröd vet jag inte men suget efter att få njuta av en god macka är stort
Wed, 21 Apr 2010 17:32:00 +0000

Wed, 21 Apr 2010 17:32:00 +0000

Han ska nu fortsätta sitt matäventyr & på agendan står det att lära sig äta bröd & då kommer ljus formfranska väl till pass
Lantbröd med filmjölk

Lantbröd med filmjölk

Tillsätt matfett i klickar, sirap, brödkyddor, rågsikt och mjöl. Tag ut bröden och låt dem svalna på galler under bakduk
Tekakor

Tekakor

Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Supergoda brödkakor

Supergoda brödkakor

Gillar du att baka bröd. Kavla ut till åtta brödkakor. Ingredienser för 8 brödkakor2 pkt jäst1 liter mjölk150 g smör2 tsk bakpulver3 msk socker3 msk farinsocker2 äggulor3 dl dinkel, fullkorn2 dl havregryn18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special2 tsk saltGör så härSmula jästen i en bunke. (Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom
Snabbakade och riktigt goda tekakor!!

Snabbakade och riktigt goda tekakor!!

Amanda åt så hon nästan storknade och tyckte att det var bland det godaste bröd hon ätit. Perfekt på morgonen när man vill ha färskt bröd snabbt