Nya Remmar. Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Riktigt fin kombination. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Godis,. Godis,. Fruktremmar. Idag har jag inte haft någon jättebra dag matmässigt sett. Jag har ätit bullar, choklad, mer choklad och lite till choklad
Fruktremmar är ett lyxigt, gott godis som faller de flesta i smaken. Skall de inte ätas med en gång kan man förvara dem mellan bakplåtspapper tills de skall klippas i remsor och serveras
Dessa hemmagjorda godisremmar har florerat runt i diverse kanaler, när jag sedan såg dem på Evelinas Ekologiska bestämde jag att nu fick det vara nog, jag bara måste prova att göra dem själv
Det tar lite tid att göra de här rutorna men det är värt besväret. 35 styckenMördegsbotten6½ dl vetemjöl1 dl socker225 g margarinKolasmet175 g margarin2 dl socker3 dl grädde 2 msk ljus sirapGarnering200 g ljus blockchoklad2 msk oljaStäll ugnen på 175 grader
Hoppla. Här kommer ngt riktigt gott och hur enkelt som helst. Micron är min nya vän. Jag gillar kola och Åre Chokladfrabrik har en fantastisk chokladdoppad kola med pepperkakssmak
Knäck hör julen till, utan knäck i kylskåpet så är det faktiskt något som saknas tycker jag. Varje jul tidigare har jag kokat knäck på spisen i en kastrull
De är jätteenkla att göra och perfekta att ha med sig som snacks (även om man kanske inte ska äta choklad varje dag) eller som nyttigt godis om man blir lite sugen