Bröd

Bröd

Gammaldags limpor

Gammaldags limpor

Skållningen. Koka upp vattnet. Mät upp mjölet i en bunke. Häll vattnet kokhett över mjölet och blanda väl. Låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur 10-­12 timmar eller upp till 1 dygn
Lingon- och rågkaka

Lingon- och rågkaka

½ dl brödsirap. ½ dl brödsirap. Underbart goda och saftiga rågkakor som bara måste testas. Ursprungsreceptet kommer från Allers 2012
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Tillsätt sedan resten av degspadet, salt, sirap, brödkryddor och nästan allt mjöl, spara ca 3 dl till utbakningen. 2-4 msk stötta/malda brödkryddor
Havrebullar

Havrebullar

Till det behövs ju självklart ett gott bröd. Eftersom jag inte vill gå upp tidigare än nödvändigt om morgnarna så förbereder jag en liten macka kvällen innan, så kan jag äta frukost på tåget
Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

1 msk fänkål eller 2 msk brödkryddor. Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

4 tsk brödkrydda. Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut
Kladdkaka utan socker och gluten

Kladdkaka utan socker och gluten

Ljuvligt god kladdkaka bakad utan vanligt socker och mjöl. Ingredienser35 g smör1 ägg2/3 dl vispgrädde¾ dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl4½ msk stevia strö/sukrin2-3 tsk kakao½ krm vaniljpulver20 g grovhackad mörk sockerfri choklad10 g hackade nötter (ex
Lätta frasvåfflor som lyckas varje gång!

Lätta frasvåfflor som lyckas varje gång!

När jag skrev om maskrossirapen fick jag frågan om ett våffelrecept att avnjuta ihop med sirapen. Vi har ganska nyligen skaffat oss ett våffeljärn och lyckades i samband med det lägga vantarna på ett fantastiskt våffelrecept
Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Här kommer två lika men ändå  olika bröd. Ett Rågsiktsbröd, ett Grahamsbröd och samma utbakning. Täck med bakduk och låt bröden jäsa färdigt på dragfri plats ca 25 minuter