Det här är en jättegod paj som passar bra att bjuda på som förrätt eller på buffébordet. Man kan göra en romsås som kan serveras till men det går lika bra med en grönsallad
Pajdeg. Hacka samman mjöl, smör, socker och ägg. Låt vila i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och täck en pajform 25-30 cm i diameter, med den
Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Den här har jag bloggat om för länge sedan men är väl värd att upprepas. 1 citron1/2 liter jordgubbar1 ask physalis1 dl konc flädersaft1 liter äppelciderismynta och citronmelissLägg frukt och bär i skivor i tillbringaren
Vad sägs om en mousserande flädersblomsdrink och lite gott tilltugg som fredagsmys. Att få lyxa är aldrig fel och det ska ju vara fint väder hela helgen
"Lakritsdagen" i morgon, är det något att fira. Ja, men OK då. Baka en kladdkaka med lakritspulver och cacaopulver i kväll, låt den stå i kylen över natten, ta fram den till eftermiddagsfikat i morgon