Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader
Lägg bullarna i lergryta (som fått ligga i blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inte minst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Lagade sjömansbiff i lergryta i helgen. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten. Lite förberedelser krävs ju, medan sedan sköter sig middagen själv i grytan och man kan göra vad man vill under tiden
Köttet tillagas i lergryta tillsammans med valfria kryddor. Som ni nog vet vid det här laget används lergryta flitigt i detta hem och jag kan inte nog understryka hur bra jag tycker att den är och hur mycket den underättar matlagningen
I går lagade vi Pulled Beef i lergryta. )1 dl vatten (eller rödvin)Så här gör duTa fram lergrytan och lägg den i blöt i vatten cirka 15 minuter före användningSkala löken och morötterna och dela i stora bitar Skala och krossa vitlökenLägg löken, morötterna och vitlöken i lergrytanLägg på hälften av de färska kryddornaHäll på vattnet eller vinet om du väljer detSalta och krydda nötsteken och lägg ner i lergrytanLägg på resten av de färska kryddornaLägg på locket och sätt in lergrytan i en kall ugn