Rensa älgstekenmed vass kniv och gnid in kryddorna. Lägg i med smör i ugnssäker form och kör på 175-200 grader (beroende på ugn) i runt 40 minuter (kan vara inne längre vid smak, t. Koka potatisarna undertiden (i ca 10-15 minuter)och servera med Knorrs gräddsås
Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Häll på vispgrädde och smaka av med vitpeppar. Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde
Smaka av med salt och peppar. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser. En tomatsås kan också funka, men i kväll blev det alltså gräddsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.