Matbröd

Matbröd

  • 9 Recept
Filmjölkslimpa med Gojibär

Filmjölkslimpa med Gojibär

Sätt på ugnen 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en brödform Blanda torra ingrédienserna förutom gojibär och pumpa Tillsätt vätskan När allt är blandat tillsätt bär och pumpa
Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Det här är ett av mina favoritbröd. Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott
Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner. Har haft massor med tid att laga mat på senare och det känns ju fantastiskt
Kanelkryddad filmjölkslimpa

Kanelkryddad filmjölkslimpa

Detta bröd är supergott och vad som nästan är ännu bättre är att det är snabbt och enkelt. Limpan behöver inte jäsa och det är bara att slänga ihop alla ingredienser samtidigt
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Rör ihop allt till en smet (mjölet sist). Bred ut i en smord långpanna. 125grader i 45 minuter öka till 175 grader i 15 minuter
Enkel filmjölkslimpa

Enkel filmjölkslimpa

Med tanke på det kalla vädret idag snabb-bakade jag limpa och fick lite extra värme i huset. Limpan är perfekt att baka om man vill ha ett gott bröd utan en massa jobb
Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Filmjölkslimpa - Jennys bröd

Alldeles för sent in på morgonen insåg jag att kylskåpet gapade tomt åt mig och skafferiet gjorde detsamma
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Rör ihop allt på samma gång. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Det blir 2 st stora limpor, de flyter ut. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter, detta kan variera från ugn till ugn så prova dig fram
Sonjas Filmjölkslimpa

Sonjas Filmjölkslimpa

Rör ihop fil med allt utom mjölet. Blanda väl och arbeta ner mjölet. Skrapa över degen i smord långpanna