1. Botten. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet, gärna i matbe-redaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diam
Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Jag gillar inkokta päron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert. Jag får tacka Anette Roswall, en av Hemmamorsorna, för att jag återupptäckt denna delikatess
En riktigt god och enkel proteinbars att göra. ) Är man dessutom lite sugen på choklad så kan man alltid smälta mörk choklad, dvs 70% eller mer och doppa ena sidan på dom
. Nu kommer denna underbara tid med färska jordgubbar. Jordgubbar kan användas i så mycket mer än desserter, gör tex en riktigt god sallad med mycket jordgubbar och en god balsamico
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen