När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Något jag har dillan på är ingefära som jag väljer att använda ganska mycket av men är man lite tveksam inför det går det bra att utesluta eller ersätta med lite mynta eller citronmeliss
Jag gjorde helt otippat en potatisgratäng till. Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Skär köttet i grytbitar. Smaka av med salt och pep-par. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Jag har många recept påkalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme
Saltgurka på mormors vis Det här är fortfarande den godaste saltgurka jag vet. Saltgurka är ju bara sååå gott – till leverpastejmackan, söndagssteken, hamburgaren… Det här receptet har anor från mormors mor
Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten. När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger på fläskfilén
Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.