Hej på Er. Härliga lediga fredag är det för mig idag, känns härligt. Värmen på väg tillbaka skrev Aftonbladet igår, över helgen i alla fall, känns skönt
Potatissallad kan vara hur bra som helst, eller så kan den vara färdigköpt. Den ska vara krämig och salt, innehålla överraskningar i form av lite kapris och vara lagom smackig
Mini donitser, som passar bra att ha till afternoon tea, då man vill bjuda på olika små bakverk. . Mini donuts, suitable for your afternoon tea, when you want to have different small baked goodies
Dessa supergoda saffransdonuts bjöd jag på på min brunch. Det är lätt att bli lite avskräckt av fritering när man inte är van, men det är inte alls särskilt svårt och är man bara försiktig och har en termometer så är det svårt att misslyckas
Då var vi tillbaka till saffran igen då. Förut bakade man (läs. jag) inte så mycket som innehöll saffran eftersom det var så förbannat dyrt, en påse på ICA kostade 30 spänn och de få påsar man köpte gick till lussebullsbaket
50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken
Kanske läge med smörgåstårta igen. Nu till helgen kanske. I så fall tycker jag du ska testa den här glutenfria smörgåstårtbotten, som jag är riktigt nöjd med
Dom här kroppkakorna var våran middag i går,jag hade aldrig prövat att göra dom glutenfria någon gång, men resultatet blev jätte bra, ominte bättre än med vanligt mjöl, så alla nikroppkaksälskare testa dessaDETTA BEHÖVER DU
I dag så skulle jag bjuda min bror och hansfamilj på fika, och eftersom jag gjordebearnaisesås i går så hade jag äggvita kvarprecis 6 stycken som det ska vara i dennaljuvliga tårta och den är så lätt att göraSen så tycker jag att det är så bra att denär naturligt glutenfri, och den är sååååååågod den bara smälter i munnen, så har du inte gjort en budapestrull så måste du testadu kommer inte att ångra digDetta behöver du till denna sötnos
Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är perfekt att baka om man snabbt vill ha nybakat bröd. Det behöver nämligen ingen jästid utan ställs in i kall ugn och efter en timme är det klart att avnjutas
1 pkt jäst. 8 dl ljummet vatten (37°). 1,5 dl olivolja (men rapsolja funkar också). 1 tsk salt. 1 msk sirap (för att ge jäsningen en liten skjuts, vilket det glutenfria behöver)
I helgen provbakade jag ett recept ur en bok som heter Godt uten gluten. Eftersom jag är inne i en rulltårtsfas i mitt bakande så passar ju det här helt utmärkt
Har ju förutom bloggandet även recept till mina matkrönikor och även kommande böcker i tankarna, så Du kan förstå att mycket av min vakna tid kretsar kring mat