Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. 1 stycken julskinka av valfri sort. Och nu när vi ändå är inne på ämnet julskinka så kan vi berätta för er att, enligt Svenskt kött, 61% av Sveriges befolkning tycker att det inte känns som en riktig jul utan julskinka på bordet. 80% tycker att det är viktigt att julskinkan är av svenskt kött och dom procenten kan vi ju säga att vi håller med till 100%. 1 stycken julskinka
Det här är verkligen ett perfekt alternativ till den klassiska julskinkan. Du kan givetvis välja andra rotfrukter också, palsternacka är väldigt gott, även sötpotatis passar riktigt bra
Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. En av de viktigaste rätterna på julbordet är ju julskinkan, och om du som jag verkligen inte vill äta grisar så finns det ju så många roliga och enkla alternativ nu förtiden
Sätt ugnen på 200°. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Blanda äggula, senap, ingefära, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet
Griljerad julskinka är väl ett måste på julafton. Men, den ”vanliga” griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med
Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. En av de viktigaste rätterna på julbordet är ju julskinkan, och om du som jag verkligen inte vill äta grisar så finns det ju så många roliga och enkla alternativ nu förtiden
Som vanligt gör man alldeles för mycket mat i juletid - samtidigt är det ganska skönt att slippa fundera på vad man ska äta under flera dagar - det är bara att ösa fram något ur kylen - på sin höjd behöver vissa rätter värmas på
Ridderheims var snälla och skickade en e-nummerfri julskinka till mig. Jag brukar inte köpa färdigkokt julskinka, men när det gäller den här julskinkan skulle jag definitivt göra ett undantag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.