En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta. det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra
Med både present och "tårta", ser hon ju rätt nöjd ut ändå. Blueberry andwhite chocolate cheescake. Tyckte att blandningen mellan ost, vit choklad och blåbär lät magisk
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong blackandwhite. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.