En krämig dessert med färska bär och rosad müsli med bara 150 kalorier är helt klart ett av dem bästa sunda sunt desserterna man kan få en kväll som denna. 50gr kesella60gr 2st äggvita40gr färska blåbär40gr färska hallon15gr ”Orka”frukost müsli (från budo-fitness)1/2 tesked stevia socker (LCHF-butiken). Rosta muslin i en stekpanna i ca 6-8 minuter, ta bort från värmen och lägg i blåbären och låt stå. Vispa äggvitan med stevia och guarmjöl med en elvisp i ca 1 minut tills den blir riktigt tjock, rör i äggvitan med kesellan och vaniljpulver. 40gr färska blåbär
½ dl olja med neutral smak. 5 dl havregryn (gärna med extra fiber). 1 dl torkade aprikoser, hackade. bananchips, torkadebär, 1 msk kanel, andra sorters frön och kärnor t ex pumpakärnor
Förvara i burk med tätslutande lock. Blanda 1dl av vardera solrosfrön, pumpakärnor, mandelspån, hasselnötter, kokosflingor med 3dl fiberhavregryn, 2dl bovetekross och 0,5dl linfrö i en ugnsfast form. Blanda allt med 2msk rapsolja(jag tog solrosolja), 5msk vatten och 2msk flytande honung. In med formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30 min, gå med jämna mellanrum och rör om så att inte müslin blir bränd. Blanda sedan i 0,5dl torkadeblåbär och lika mycket torkadetranbär
För att få lite sötma i blandningen tillsatte jag torkadetranbär, russin och hackad mörk choklad. Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin
Igår gjorde jag en müsli på ekologiska havregryn, torkade söndersmulade nässlor, torkade lingon (har klämt sönder dem och torkat dem i ugnen), nypon pulver, mandlar, ekologiska chia frön, ekologiska kakaonibs, ekologiska russin, ekologiska solrosfrön,ekologiska linfrön, ekologisk kokosolja, och honung
När müslin hemma tog slut så passade jag på att få användning av de torkade physalisen som följde med mig till Helsingfors efter senaste besöket i Sverige
För att få lite sötma i blandningen tillsatte jag torkadetranbär, russin och hackad mörk choklad. Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin
musli, torkadebär | Permalink. När muslin har svalnat lägger du i torkad frukt. Full av nötter, frön och torkadebär som är goda och fulla av antioxidanter
Men så i helgen blev jag sugen på att göra müsli med mycket torkadebär och nötter och frön. Jag är en riktig periodare på frukost och nu har det varit havreknäcke med olika pålägg en period
Blanda alla torra ingredienser, utom den torkade frukten och gojibären, i en skål. När müslin svalnat, blanda i den torkade frukten som du klipper ned i bitar
HavregrynSolrosfrönSkalade hasselnötterValnötterHampafrönKokosÄppelmos (äpple mixat med vatten och kanel, vanilj och kardemumma) eller 1/2 äppleKokosolja (vit på burk)Kakao nibsKanel, kardeummaSätt en klick kokosolja i stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.