Sötman från tomaterna, friskheten från spenaten och den underbarat speciella getosten i kombination med några kalamataoliver gifter sig mycket väl en torsdagkväll
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färskatomater, vitlök och spenat. Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomateroch grädde
Skär fetaosten i små tärningar och hacka tomaterna. Tina på svag värme och krama sedan ur allt vatten. Lägg den frysta bladspenaten i en kastrull med lite vatten i
Tag ut pajen och täck kanterna med folié,. Tillsätt det kalla vattnet och blanda tills du. Skölj bladspenaten, dela körsbärstomaterna på mitten, häll av oliverna & öppna fetaostpaketet
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
På lunchbordet idag, en delikat vegetarisk paj med lite medelhavsinspirerad touch. Blanda alla ingredienser utom tomaternaoch den rivna osten och häll i det förgräddade pajskalet, fördela jämnt
Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och de strimlade soltorkade tomaterna. En lite annorlunda variant av den klassiska franska skink- och ostpajen, Quiche Lorraine, något lättare ochmed betydligt mer grönt
Klyfta tomat och lök och blanda med majs. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.