Den här pajen är godis och bakverk i ett. Och superenkel att göra, man behöver inte ens en ugn. Däremot en spis, för med hjälp av den trollar man så att det blir kola av den kondenserade mjölken
Orginalinlägget Banoffeepaj hittar du på Hälsa som livsstil. Min bästa (och enda) brorson fyllde 1 år nyligen och hans fina mamma skulle göra Banoffeepaj till kalaset
Men har du aldrig testat banoffeepaj, så bör du göra det, det är fantastisk gott helt enkelt. Banoffe pie eller Banoffee paj om man översätter till svenska är ett klassiskt brittiskt bakverk som får mig att minnas min tid borta i England i början av 2000-talet
Pajbotten240 g digestivekex [16 st] 10 g vaniljsocker [1 msk] 75 g smör. 1Smörkola95 g ljus sirap [0,6 dl] 150 g vispgrädde [1,5 dl] 75 g rörsocker [0,75 dl] 1 g flingsalt [0
Ta bort etiketten på burken med kondenserad mjölk och lägg den i en stor kastrull med vatten. Koka den under lock i 2,5-3 timmar, beroende på hur tjock du vill ha kolan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.