Tillbehör. Först ut är förrätter. Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut. Grillade tortillasnibbar med västerbottensost och kalixlöjrom
Vänd ner cocktailsblandningen och smaka av en gång till. Servera toast till. Var hos syster S i torsdags och såg hyacinter förvandlade till snittblommor
Mixa ärtor, crème fraiche och olivolja till en slät kräm med en stavmixer. Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten
Denna enkla och goda förrätt gjorde jag till farsdag och bjöd pappa på. Gubbröra och nubbesallad hör till pappas favoriter så denna passade verkligen perfekt
Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera en förrätt i
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Jag finhackade även röd lök men den la jag i en skål och ställde på köksbänken på andra sidan i köket och där stod den tills jag började med den så kallade huvudrätten
Blanda ost och crème fraiche till en slät massa. Servera som tilltugg. Kavla ut till en stor rektangel ca 30* 50 cm. Grädda i 10-12 minuter på 225 grader i ugnen, tills rullarna är gyllenbruna
Skär smördegen i 6 fyrkanter. Lägg fyrkanterna på en plåt med bak-plåtspapper. Vik upp en kant runt om. Nagga bottnen med en gaffel och pensla med uppvispat ägg
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.