Denna underbara förrätt gjorde vi i våras när vi bjöd hem våra vänner på middag. Den är enkel att göra och riktigt god och trots att en är rätt fet blir den inte för mäktig tack vare citronen
Euromeeting avslutas alltid med en gala dinner och i år stod jag för menyn och tillagningen av förrätt och huvudrätt, desserten var utdeligerad till killarna i RT 141 Hjo, men jag misstänker starkt att endel fruar varit inblandade
Blanda samman riset med räkor, dill, purjolök, ärtor, kesella och crème fraiche. Pressa blandningen i en vattenskjöld kransform och ställ i kylskåp i minst 1 timme
Skala räkorna. Skålla, skala och passera den ena tomaten, den andra kärnas ur och tärnas. Blanda den passerade tomaten med Sweet & Less, salt, peppar, limesaft och -skal samt pepparroten
Ugn 225º. Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter
. Så här gott kan det ju knappast vara på en vardag tänkte jag då jag åt den krispiga rårakan med en krämig svampröra med trattisar, fetaost, honung osv
I helgen blev det matlagning igen. Till förrätt gjorde vi dessa små knyten med brieost och skinka. En riktigt god förrätt som man kan variera och fylla med lite olika saker
Igår var vi på middag hos fina familjen♥ grillning & några glas vin i solen. Pappa bjöd på sin underbart goda mat, förrätt, varmrätt & efterrätt, tack så mycket
Valborgsmenyns förrätt förtjänar ett eget inlägg. En räksallad med färska räkor är alltid god, men med denna fluffiga, krämiga dressing tas salladen till oanade höjder