För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över ostenoch använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal. Strö på torrostade pinjenötter eller pistagenötter, coctailtomater och ruccolasallad innan servering
Häll såsen över kasslernochoch strö över osten. Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnsform. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga
Fördela spenat/tomater i pajskalet, sedan skinka, brysselkål ochost. Årets Kock brukar få smaksätta sin egen crème fraiche hos Arla, och den senaste i raden är rostad vitlök/timjan, som är smaksatt av förra årets vinnare Tomas Diederichsen
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Fodra genast pajskalet med ostskivor när det kommer ut ur ugnen. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 200 g fetaost
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, och smakar dessutom gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.