2 rödlökar
Gör såhär: 1. Skiva köttet i cm tjocka bitar. Stek i smör i en stekpanna och salta. Lägg sedan köttet i en gryta. Häll på grädden i stekpannan så att smaken som är kvar i stekpannan från köttet får kokas med. Koka upp snabbt och häll över grädden i grytan ihop med köttet.2. Krossa rosepepparn i en mortel.Dela gorgonzolan i mindre bitar. Häll sedan matlagningsgrädde, krossad rosepeppar, soyan, fonden och gorgonzolan i grytan. Låt småputtra ca 15 min tills osten smält samma . Red till sist med maizena om såsen är för tunn.3. Klyfta rödlök och stek i smör. Salta och sockra lite över löken. Dela tomaterna i två halvor. Lägg i sockerärtor och tomaterna i stekpannan och blanda samman allt. Servera genast ihop med grytan och potatis!
Med en rulle färdig smördeg, en bit valfri ädelost ( riktig gorgonzola är såklart godast) och en enkel bit fläskytterfilé eller fläskfilé så har man en enkel men god bit mat ganska snabbt
Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost. Eftersom vi fortfarande håller på med att hjälpa sonen med renovering utvändigt av huset, så krävs det flera arbetsledare… här är de tvåDe är inte att leka med, de har sten koll
3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.