Fläskytterfile med gorgonzola & rosepepparsås
Anna Ztyle -
Anna Ztyle -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 gr fläskytterfile
  • 2,5 dl ma
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 pkt gorgonzola
  • 200 gr
  • 1 msk ros
  • e peppar
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk kikkoman soja
  • 1 msk maizena till redning
  • Potatis
  • I pkt färska sockerärtor
  • 1 pkt babyplommontomater
  • 2 rödlökar Gör såhär: 1. Skiva köttet i cm tjocka bitar. Stek i smör i en stekpanna och salta. Lägg sedan köttet i en gryta. Häll på grädden i stekpannan så att smaken som är kvar i stekpannan från köttet får kokas med. Koka upp snabbt och häll över grädden i grytan ihop med köttet.2. Krossa rosepepparn i en mortel.Dela gorgonzolan i mindre bitar. Häll sedan matlagningsgrädde, krossad rosepeppar, soyan, fonden och gorgonzolan i grytan. Låt småputtra ca 15 min tills osten smält samma . Red till sist med maizena om såsen är för tunn.3. Klyfta rödlök och stek i smör. Salta och sockra lite över löken. Dela tomaterna i två halvor. Lägg i sockerärtor och tomaterna i stekpannan och blanda samman allt. Servera genast ihop med grytan och potatis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.