Igår svängde jag ihop en dessert på det jag hade hemma då jag inte hade lust att gå ner till affären och det är ofta de gångerna som nya spännande rätter kommer fram
instagram 100kitchenstories. Sommar betyder "glass i stora lass" - eller, typ i alla fall. ) Sedan Frozen Yoghurt gjorde debut för några få sommar sedan så är det den typen av glass jag har varit sugen på
God morgon. I dag är det söndag och det har varit en riktigt låååång härlig helg. Jag har pysslat med lite av varje den här helgen, förberett lite för ett par tårtor och grejjat med min älskade lilla surdeg
En lagom söt frosting att dekorera tårtor och cupcakes med, bred eller spritsa båda fungerar toppen. Jag hittade receptet när jag bakade en banantårta, där gifte sig smakerna himmelskt
Koka upp vatten, socker och honung, rör om tills sockret löst sig. Tillsätt de resterande ingredienserna och kör blandningen i en glassmaskin ca 20 min eller tills en fast konsistens uppnåtts
4 portioner1 ½ gelatinblad2 dl blåbär, färska eller frysta3 dl grädde1 tsk socker1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulverblåbär till dekorationLägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter