Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad medfärska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Men den gör ju det när man har roligt, och roligt har jag haft när jag exprimenterat i köket och delat med mig av eskapaderna till er mina trogna läsare
Eftersom det stundade Nationaldag blev tårtan blågul medblåbäroch pshysalis. Antingen vi nu råkar vara blonda och blekhyade och heter Svensson eller Casteryd, eller har olika kulör på hud och hår och lystrar till mer exotiskt klingande namn, så är vi faktiskt människor allihop med precis samma värde
Mixa de hela mandlarna lite halvgrovt och blanda medmandelmjölet. Garnera med hallon eller andra bär. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde ochfärska hallon
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Han hade utgått från ett recept med vanligt vetemjöl som han hittat på nätet och helt enkelt bytt ut vetemjölet mot mandelmjöl
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Här är t ex ett glutenfritt recept signerat konditorn Mia Öhrn. Nåja, jag tänkte i stället försöka fresta er med några kungligt goda frallor som passar både till frukost och lunch
Finriv potatisen och mixa bönorna tillsammans med grädden. Känn med provsticka för säkerhets skull. Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl och bakpulver och rör ned
Det är den färskaglutenfria spagettin från da Carla ett strålande exempel på. Jag har tidigare skrivit om durrakorn från da Carla, men aldrig tidigare prövat den färska pastan
Den här chokladbottnen som är riktigt lätt och porös är bakad på mandelmjöloch innehåller heller inget socker utan är sötad med dadlar, alltså en tårta som är helt gluten- och sockerfri
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bikarbonat och xantangummi och rör ned i smeten. Banankakan är både glutenfrioch mjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg
Rör ned nyponmjöl, chiamjöl, hampamjöl, kärnor, frön ochbär, och arbeta degen på lågt varvtal. Berberis är ett kul litet bär, som du kan läsa mer om i det här brödreceptet
Skär rulltårtan i bitar och garnera med kvarvarande mousse, vispad grädde ochfärskablåbär. Blanda försiktigt om med en slickepott eller liknande och bred ut smeten på ett lätt smort bakpapper i en ugnsform
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftig och god. Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ned i äggpöset med jämna och luftiga tag så det blir väl blandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.