Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Nu sitter jag äntligen i min älskade soffa med en kopp te och slötittar på tv
Stek sedan ytterfilen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Men i dag blev det coca cola marineradfläskytterfilé, julstädning i frysen fortsätter hade allt till den här rätten utom coca cola
igårkväll blev det en god marineradfläskytterfilé på grillen. Marinera den med färska kryddor - timjan, rosmarin, mynta, basilika, körvel och en skvätt olivolja
Pröva gärna att experimentera med kryddningen och de andra ingredienserna. Här har jag använt den till fläskytterfilé och marinerade i en bigpack då jag skulle grilla på annan ort
400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la Maria Mii Bergman 400 gr fläskytterfilé
Fläskytterfilémarinerad i coca cola. Lägg i fläskytterfilé fyll sen upp med coca-cola. Det är inte lätt med temperaturen och tiden men man lär så länge man lever, envis som jag är så sitter det nog snart
Fläskytterfilé. Blanda i en skål tillsammans med olja, sesamolja, fisksås, soja, honung och limesaft. Ta ut fläskytterfilén och låt den vila ca 5 min. 600 gram fläskytterfilé
Blanda sedan samman ingredienserna till dressingen och ta ut blomkålen från ugnen (skall gå att trycka en gaffel genom buketterna, men fortfarande med lite motstånd)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.