1 glasburk med lock, 2-3 rödlökar, 1/2 dl ättika (12%), 1 dl sukrin (eller annan sötning), 1 tsk salt & vatten till att fylla upp (2-3 dl). 2-3 rödlökar. 1/2 dl ättika. 2-3 dl
1-2 tsk honung. rivet skal av 1/2 citron. 2 msk citronsaft. kärnor från ca 1/2 granatäpple. 1 liten gul lök eller 1 silverlök 1-2 tsk honung. rivet skal av 1/2 citron 2 msk citronsaft. kärnor från ca 1/2 granatäpple ca 75 g hyvlad peccorino eller annan får/get-ost (kan uteslutas)
2. 1. Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut ca 200 g kulor ur pumpan med ett kuljärn, eller skär i tärningar. Vänd och bryn på andra sidan, ca 2 min. Tillaga mitt i ugnen till 65 grader innertemperatur, beräkna ca 20 min. ättiksprit (12 %). 4 pers Ingredienser Ankbröst med steksky, picklade gulbetor och rostad pumpapuré 2 ankbröst (à 350 g) 1 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1 msk smör 8 vitlöksklyftor 10 timjankvistar 2 dl rött vin Gulbetor 600 g små gulbetor 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 2 dl vatten 6 lagerblad 1 msk olivolja Puré 1 butternutpumpa (ca 1 kilo) 4 vitlöksklyftor 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 tsk pressad citron Garnering 2 msk hackade pumpakärnor 12 kvistar vattenkrasse
2011 var det även ganska svårt att få tag på ekologisk frukt i affären och det kändes faktiskt bättre att köpa fruktpuréer på burk som var ekologiska än att ge honom oekologisk egengjord puré. Jag köpte storlekarna 125 ml, 210 ml och 65 ml. 2011 var d. 125 ml. 210 ml och
225 g tinade hallon. 225 g tinade hallon. Ibland behöver jag lite hallonsylt till en tårta eller några kakor och då är det bra att koka en liten sats som är lagom, vi äter inte så mycket sylt
November 2001 stod huset klart så köket är 14 år nu och det märks. Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper. 250 gr smör. 2 dl socker. 1/2 msk bakpulver. 2 msk ekologiskt vaniljsocker. 2 ekologiska ägg. 21/2 dl ekologisk cream fraiche. 1 1/2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker. Grädda kakan 30 minuter i 200°. 2001 stod h. 250 gr smör. 2 dl socker. 1/2 msk bakpulver. 2 msk ekologiskt vaniljsocker. 2 ekologiska ägg. 21/2 dl eko. 1 1/2 dl socker. 1/2 msk vaniljsocker
Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. Ugnsbakade havskräftor12 fina havskräftor vitlöksbröd till servering Dressing. 2 dl rapsolja 2 dl vitt vin hackad dill hackad persilja 6 vitlöksklyftor 1 1/2 dl riven parmesanost 2 äggulor salt och peppar Sätt ugnen på 225°C. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. 12 gröna sparrisar. 2 dl creme fracihe. 2 ägg. 2 msk majonnäs (jag tog Hellman´s). 2 dl riven västerbottensost eller valfri ost. In i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter. 12 pilgrimsmusslor eller. 2 humrar. 1/2 gurka. 2 morötter (gärna gula eller röda). 1/2 msk citronsaft. 1/2 krm vitpeppar. 2 vitlöksklyftor. 2. Lägg ägg i kokande vatten i 2 minuter. 2 msk olivolja. saften av en 1/2 citron. Vänd sallad och lök i 2 msk olivolja och 2 msk dressing. 2 st. 2 skivor parmaskinka. 2 soltorkade tomater
Lök i en 1-2-3-lag helt enkelt. 2 rödlökar. 2 rödlökar ½ dl ättikssprit. Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch
1-2 msk olja. 1-2 msk parmesanost, riven (eller annan smakrik ost ex västerbotten). Sätt ugnen på 190-200°. Pressa vitlöken i 1-2 msk olja och tillsätt salt och svartpeppar. 1-2 msk olja. 1-2 msk parmesanost, riven
2 vitlöksklyftor. 2 msk socker. 1 msk maizenastärkelse (till redning). 2 msk smör. 2 vitlöksklyftor. Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton
2 fläskfiléer. 2 msk chilisås. Grädda i 200 C ca 20 minuter. 2 fläskfiléer. 2 msk chilisås. Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel
Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
Det är bara att blanda smör med finhackad vitlök och hackad persilja, skiva en baguette, breda på vitlökssmöret och in i ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter - tills smöret smält och brödet har fått lite färg. Skinksås, 2portioner200 g rökt skinka i bitar2,5 dl mellangrädde2 dl standardmjölk4 msk vetemjölSmörklickSalt, vitpeppar och muskotPersiljaVispa ihop mjölet med mjölken så att det blir slätt - inga klumpar. 2 portioner. 200 g rökt skinka i bitar. 2,5 dl mellangrädde. 2 dl standardmjölk
Louise Hietanen, 26, mamma & änglamamma, fotograf, illustratör och formgivare. Älskar inredning, mamma till 2 på jorden och 1 i himlen. @livsglitter 2 på j
Jobbat 12-20. Jobbar 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. Sätt ugnen på 225 grader. 20x30 cm. 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax
Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. 2 dl creme fraiche. 2 tsk dijonsenap. 2 tsk wiskeysenap (med hela senapskorn i). 2 tsk hackad gräslök (/persilja/dill)
Enkel marinad till kycklingben 1,8 kilo kycklingben 0,5 dl kinesisk soja 1 dl sweet chilisås 1 dl olivolja 4 vitlöksklyftor, rivna 1-2 msk sambal oelek (dvs efter önskad syrka) 1 tsk salt svartpeppar på känn Rör ihop ingredienserna till marinaden i e rymlig bunke, eller i dubbla plastpåsar, beriend epå hur du föredrar att marinera. Ställ formen i nedre delen av ugnen, och tillaga på 200 grader varmluft med grill. 1-2 msk sambal oelek
Den här satsen räcker som fyllning i ett lager i en tårta 25 cm i diameter. 1/2 - 1 dl socker. Väg upp 350 g hallon och tillsätt 1/2 - 1 dl socker i en kastrull. Använder man frysta utländska bär så ska dom koka i minst 2 minuter. 1/2 - 1 dl socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.