Jag är på G, på jul-G. Skulle helst av allt bara gå hemma och mysa ända fram till julafton. Såg att H&M säljer stickade jultröjor med julmotiv på, nästan som Mr Darcys i Bridget Jones dagbok
Igår då jag hade bakdag testa jag ett nytt recept på kanelbullar. Det innehöll både kesella och sirap vilket inte är så vanligt, i alla fall inte kesella
Nötter hör Julen till och de här är första gången ja gör salta mandlar,brukar alltid göra söta julgodis med nötter men man blir förvånad hur lätt och hur gott det är verkligen
Dessa spröda knäckebröden av olika sorters fröer är gudomligt goda och inte alls så svåra och göra. Dock fick de stå och gotta till sig i en timme ungefär och sen skötte ugnen resten
Nu har jag mixat lite och gjort grymt goda muffins. I bland vill man inte ha frosting på. och min man älskar som de är,neutrala och ibland håller jag med
10 stycken100 g jäst100 g margarin1 liter lättmjölk4 msk sirap1 msk salt4 tsk fänkål2 tsk anis1 kg rågsikt350 g vetemjölSmält margarin och häll över mjölken
I går så bakade jag för första gången på länge. Jag tycker ofta att matbröd inte blir så bra när jag bakar, så för det mesta så bara ligger det i frysen, alternativt att jag glömmer att frysa och sen hittar jag det längst in i skafferiet efter nån vecka
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om till jästen har lösts upp
Börja med att låta smöret bli rumstempererat. (Gräddning sker i 200°C eller 175°C varmluft). Blanda ner mjölet och sockret i smöret, lite i taget, med en slev
När jag var liten brukade min mamma brässera kycklingen i en gjutjärnsgryta. Jag använder ofta en lergryta som jag ställer in i ugnen, det får samma effekt
De här kakorna bakade jag till min dansförenings kaffeservering i helgen. De gick åt som smör i solsken och flera av gästerna kom och ville ha receptet
En havrekaka som är alldeles seg och frasig har vi här och dessutom laktosfri. trodde jag (. ). Kom på innan jag skulle servera dessa att jag visst använt vanlig grädde i…hahaha
Sen jag började med detox har jag fått upp ögonen för vad många av våra kryddor både färska och sån man köper vid kryddhyllan är bra för så mycket för våran kroppen