1 liter buljong1 stor purjolök, eller 2 små5-6 potatisar0,5 - 1 dl Crème FraicheSalt & peppar efter smakEv en tsk sambal oelek (absolut inte nödvändigt, men ger lite studs)Koka potatis och purjolök i buljongen
Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Mina kommentarer. Detta är en klassisk fransk grönsaksröra. Den är ganska lik Caponata och Zaalouk , och vilken som kom till först är kanske ointressant
Efter 4 timmar tyckte jag mina var perfekta. I helgen så plockade jag fram min Crock-Pot. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att det är en elektrisk gryta som tillagar maten långsamt
Igår fick min crock-pot laga mat igen. Jag förberedde kvällen innan genom att bryna kött och lök, sen igår satte jag det tillsammans med tomatpuré, senap och vin i crock-poten och lät den jobba i 3-4 timmar medan jag dammtorkade, dammsög och skurade
Som ni vet så testar jag just nu att laga mat i en Crock-Pot. Mitt andra försök med den apparaten var att göra en skinkstek, då jag läst att kött blir otroligt mört och saftigt efter en tillagning i Crock-Pot
Idag ska vi på jullunch hos mina föräldrar i övrigt har vi inget planerat för dagen. En av de sakerna jag önskade mig inför jul var lite sovmorgon och det har jag verkligen fått
Mina kommentarer. O grymma höstmörker. Det är omöjligt att få till fina bilder. Så det blev en mobilbild. Denna första riktigt höstruskiga söndag med regn och hård blåst kändes det helt rätt med en köttgryta
Mina kommentarer. Långkok ger fantastiskt god mat. Hittills har jag bara gjort det på helger, då man är hemma hela dagen och kan låta ha en gryta puttrande på spisen
Och mina barn brukar inte äta kött. Mina kommentarer. Det tar tid att lära känna sin "potta". Jag har gjort ett par försök utan recept som blivit ok, men inte mer