Lägg i alla ingredienser i bakmaskin. Börja med vätska och smaktillsatser. Därefter mjöl och till sist torrjästen om bakmaskinen är satt på "timer" över natten
Tillsätt ingredienserna i följande ordning. Hälften av mjölet, vätskan, smöret, resten av mjölet, socker på ena sidan, salt på andra sidan, saffran och jästen i mitten
Häll i ingredienserna i bakmaskinen och kör igång på fullkornsprogrammet, vikt 1000 g. Om du kör med timer så se till att brödet blir klart ca två timmar innan du ska skiva upp det så det hinner sätta sig lite
Häll i allt i degbunken. Välj program. Standard eller vittbröd. Omvandlingshjälp. Enligt internetsidan som kom upp när jag googlade så är 1 KOPP = CA 1,5 DL
Idag började jag dagen med att baka. Hade gjort degen igår kväll och hade den i kylen över natten. Tog fram plåten innan frukost och lät den stå framme tills ugnen var tillräckligt varm och sen njöt vi av nygräddade frallor till frukost =) Gott, gott
Idag va jag sugen på köttfärspaj men när jag bläddrade igenom gamla kokboken så hittade jag en köttfärsrulle med köttfärs, morötter kål, curry och lite annat
Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag