Skala och hacka vitlök, gul lök och palsternacka grovt. Skärm tomaterna i stora bitar och lägg i. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
Servera med confiterade tomater, färska tomater, rostade mandlar och linsskyn. Rostade mandlar. De confiterade tomaterna får en koncentrerad smak och en oslagbar sötma
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostadebrödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades med parmaskinka och lite basilika
Som ett led i mitt Årets kock-bloggande fick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra årets vinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostadvitlökoch timjan
Sockret tar ytterligare fram sötman i tomaternaoch gör smaken underbar. En tallrik som jag kunde vrida och vända på, pallra upp, dra bak, skjuta fram, åt sidan, gå fram mot, backa ifrån, elevera ovan, ljussätta, putsa, finjustera, pynta, vinkla, dekorera och garnera
Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen. Ta ut formen från ugnen och häll över till kastullen, tillsätt oatly, buljong och vatten och låt stå på medelvärme till det bubblar lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.