Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten
Blanda yoghurt med nystött kardemumma. Toppa med kardemummayoghurt och smulade bondkakor. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter
Avsluta med att blanda ner bladspenat (sköljd) och tärnad mozzarella. Skär tournedos av oxfilén och stek eller grilla till en innertemperatur på ca 60°C (medium). Pensla köttet under tiden med glazen (2-3 gånger). 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond medrödvin
Vaniljprickig plommonkompott. En helt sockerfri sådan, bara sötad med honung och smaksatt med vanilj. För visst är det väl lite synd att man nästan alltid “förstör” frukten och dess naturliga smak med en massa socker
Så det blev en riktigt höstig och enkel desert – Plommonkompottmed vaniljglass. Plommonkompotten gjorde jag genom att kärna ur plommon, låta de småkoka i en kastrull i ca 10 minuer
Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan, 3-4 portioner. 500 g grytbitar av lamm (med ben). 400 ml rött vin (i matlagning går det finfint med en gammal öppnad flaska, så släng inga slattar, släng dem i en gryta istället). 400 ml rött vin (i matlagning går det finfint med en gammal öppnad flaska, så släng inga slattar, släng dem i en gryta istället)
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 2 dl rödvin
En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Medan grytan puttrade på spisen spred sig de ljuvligaste dofter i Najnis kök och en värme i hennes hjärta, medan hon blev hungrigare och hungrigare
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.