Mina favoriter

Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter
Rönnbärssylt med konjak

Rönnbärssylt med konjak

Rensa och skölj bären, lägg dem i en gryta och slå på vattnet och låt dem sjuda i 2-3 minuter. Tillsätt socker, lite i taget och låt sjuda i ytterligare 15 minuter
Nordisk mat - Älggryta

Nordisk mat - Älggryta

Den nordiska maten får uppmärksamhet för dess hälsomässiga fördelar som kan liknas med medelhavskost
Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek i lergryta. Den tillagas långsamt på 100 grader och det tar ca 3-4 timmar men det är väl värt att vänta på
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Rönnbärsfilé med smak av vilt

Rönnbärsfilé med smak av vilt

Idag gjorde maken en underbart god rätt som faktiskt påminner mycket om viltlax i smakerna. Receptet är hämtat från veckans Land
Rönnbärssylt

Rönnbärssylt

ca 7 dl Rönnbärssylt - röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton