Jag köpte färsk torskfilé till lockpris, och hade tänkt panera och steka dem med någon god sås till. Och ja, bilden lämnar en del övrigt att önska, men nu är det som det är med den saken
Stekt torsk. Ordning och reda – men inga pengar på fredag, så nu gäller det att hushålla med stålarna och inte falla in i oxfiléovanor såhär efter nyårslyxen
Jag hade egentligen inte tänkt skriva om vår söndagsmiddag för jag har bloggat om liknande middagar förut och dessutom är det varken min receptidé eller mitt tips på vad man kan göra med äggviterester (som jag hade över efter den mörka chokladglassen), både idé och tips kommer från SMASKENS
Lägg fisken i en smord form (dela på filéerna, eller skär i skivor om du använder torskblock). Koka ihop grädde, creme fraiche, hummer- och fiskfond och citronsaft, red av med maizena till en stuvning
Torskfilémedfluffigtsaffranstäcke. Vispa upp äggvitorna med lite salt till ett hårt skum och blanda sedan i en lite del av såsen och rör ut i äggviteskummet
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Ofta tenderar dom att bli lite kompakta och â€tunga†men nu blev jag faktiskt riktigt nöjd med konsistensen och vi har precis provsmakat varsin… Ostfralla & ett stort glas mjölk, sen sover man gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.