Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens. Tillsätt äggvitor, hackad mozzarella, linfrö och salt och blanda runt till smidig smet
Efter fredagens vita chokladmousse orsakade de överblivna äggvitorna lite huvudbry men medan jag funderade på olika sötsaker (makroner, silverkaka, maränger, etc) som jag kunde använda dem till drog jag mig till minnes ett inlägg på SMASKENS där Annika skriver om hur man kan använda överblivna äggvitor till att göra fluffiga fiskgratänger
Recept. Evamar. sön, 2013-08-18 18. 37. 50min. (0). Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitorna med 2 msk av sockret tills blandningen blir tjock och skummig
Visst går det bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda