Efter storhandling, innebandy och städning var det dax att laga mat. Pilgrimsmusslor till förrätt, laxfilé i hummersås till huvudrätt och en trippel chokladmoussé till efterrätt
Fiskbilen var hos oss och försökte kränga frysta räkor som var dyrare än färska. Som vanligt har jag svårt att följa recept till punkt och pricka, och nedan skriver jag hur jag gjorde
Rätterna går runt i gänget så att säga och i år var det på min lott att fixa förrätt. Hacka pistagenötterna och rör sedan ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar
) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Där fanns stora gröna musslor i skal, små styckfrysta blå musslor samt en och annan pilgrimsmussla. Det blev en förrätt på pilgrimsmussla i olivolja med knaperstekt savoykål på toppen
Pilgrimsmusslan stektes i både olja och smör. För en matbloggare är det jackpot - en pilgrimsmussla är ju så mycket finare om den serveras i sitt skal, än om den serveras på en vanlig tallrik
Söndag och ligger här med ömmande kropp. Grävde och gjorde ny rabatt bland annat, kul men jobbigt. -) Skönt att våren är här i alla fall även om solen och värmen är som bortblåsta idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.