Bryn kyckling med lök och pressad vitlök på medelvärme. "Genialiteten ligger i enkelheten" lär någon ha sagt och därmed bidragit till den aldrig sinande källan av bevingade uttryck
När vi nu åkte till Dalarna över nyår så var detta den perfekta rätten att ta med dit. Häll mjöl, vin, grädde, buljongtärningar och timjan i en bunke och vispa
4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Så idag till middag gjorde jag en jättegod kycklinggrytamedvitlök som jag hittade recept på här. Nova hon har tjatat om att hon vill äta vitlök ända sen jag gjorde den inbakade fläskfilén som är med marinerad vitlök
Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.