Det är bara att reglera antalet rödbetor efter deras storlek och hur pass hungrig man är. Lägg betorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten, så att betorna täcks
Helst så vill man äta dem utan att tillreda för mycket men koktarödbetor med en god dijonsenapsvinegrette och mild nyskördad Bjärelök är fantastiskt gott
En enkel smaksättning på rödbetorna är med citron, vitpeppar och krondill ät dem sedan med lite smör och du har en fräsch förrätt eller ett gott tillbehör till en stekt fiskfilé
När rödbetorna kokat klart, kyl dem i kallvatten och skala dem. Hade jag haft lite pinjenötter hemma hade de varit goda att rosta på och sprinkla över det hela
Både jag och min J är helt galna i isterband, men äter det inte så ofta. Att det var så enkelt att koka rödbetor, varför har jag aldrig gjort det tidigare
Skiva rödbetorna tunt och lägg dem i en ugnsfast form. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Lägg till sist på de varma rödbetornaoch fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
I dag kör vi vidare i vår julbonanza och det har blivit dags för julskinkan att ta plats på bordet. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Har ni sett de färdigkokta vacuumpackade rödbetorna som äntligen kommit till vissa grönsaksdiskar. För ärligt talat, hur kul är det både att koka rödbetoroch sedan bli knallröd om händerna när de skalas
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med koktarödbetor. Blanda gärna till salladen när rödbetorna är nykokta så den blir ljummen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.