Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
Dessa bröd är otroligt goda för att vara ett glutenfritt alternativ. Täck med platsfolie och låt jäsa i 1 1/2 timma. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och jäs i 1timma
Dessa blir väldigt luftiga och mjuka om man jämför med hur glutenfria bröd bukar bli annars. Blanda i kokhett vatten, äggvitor och äpplecidervinäger, gärna med elvisp, i mjölblandningen
Men det bästa med den glutenfria varianten, förrutom att de är väldigt goda, är att de inte behöver jäsa och därför kan du slänga ihop de här bröden på 5 minuter + 20 minuter i ugnen. Forma till 6 lika stora bullar och lätt på enp plåt klädd med bakplåtspapper
Massor med grattis till er allihop. Med tvivelaktigt resultat måste erkännas. Första gången gjorde jag åtta bröd och strösslade med pinjenötter, men de blev gigantiska, så andra gågen gjorde jag tio bröd i stället och strösslade med pumpafrön
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Vitt glutenfritt bröd tycker jag är rätt svårt att få till gott och de man kan köpa i butik tycker jag helt ärligt är riktigt dåliga haha
Jag har lagt ut en hel del olika recept på burgare här på Citroncest, men jag tror aldrig att jag faktiskt lagat till en hederlig burgare på kött, med god hemmaslagen majo och krispigt bröd
Dessutom vet jag att många av er som bakar glutenfritt tycker det är bekvämt med färdiga mjölmixer, så därför blev jag nyfiken på att testa när jag upptäckte mjölblandningen från Chrisbels
De här röda glutenfria hamburgerbröden med rödbetsjuice får mig liksom till att skrika – Hallelujah. Som en riktig deg med massor av gluten, bara det att den här degen är glutenfri
Vispa äggen till en luftig smet, ett par minuter med elvisp. GA_googleAddAttr("Tag", "glutenfritt"). Lägg ut sex klickar glest på plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.