Det här är lax och blev också mycket gott. 3 portioner:Lax motsvarande 3 portioner
1
lime
2 krm
salt
Börja med att skära laxen i bitar och marinera i en skål. Låt marinera medan du förbereder det andra, eller gärna en stund innan.Wok:Breda risnudlar för 3 pers
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Det som också är magiskt är att jag är tillbaka på bloggen med ett recept
Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Efter en kväll igår med tunga "tröttmössan" på blev det en riktigt bra ledigdag idag med vila, solsken, milslång promenad med jogging de sista kilometrarna hem så nu är jag på banan igen
servera woken i rostat pitabröd med lite sweet chili blandat med creme fracihe. Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Dagens matlåda har jag hämtat inspiration till från bloggen Jennys Matblogg. Verkade så himla gott och det var det, så nu ligger min matlåda i kylen och bara väntar på att få bli uppäten
Vi snabb wokade det sedan på muurikkan och serverade med soja och sweetchili. Jag hade förberett en wok hemma, som bara var att snabbwoka på muurikkan över elden vid stugan
Marinera med ketjap manis och fisksås. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja
Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd. Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.