Förra VAB-omgången (det har varit många nu…), bakade vi kesomuffins medäpple. Så vi leker med lera, läser bok och bakar litegrann, vilket ju faktiskt är väldigt mysigt trots allt…
x Microbakad gröt medäppleochkanel toppat med en mini klick kvarg, blåbär och hasselnötssmör. Dock tar det ju tid med att sätta på ugnen och låta gröten bakas i ugnen, särskilt på vardagsmorgonar
Ni hittar tidigare recept på mellanmålsmuffins HÄR. Här kommer ett grymt recept på supergoda- och nyttiga muffins som är perfekta att ha med sig i väskan som mellanmål
Ugnsbakad gröt är en av mina frukostfavoriter, det var länge sedan jag gjorde det sist, men idag gjorde jag en variant medäpple, kaneloch kardemumma till frukost
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Lägg på ett fat och toppa medäppletärningar, senapskräm och evenuellt hackad dill. Blanda senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering
Smaka av med salt och peppar. rikligt med dill, hackad. du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill ochäpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
(Du behöver inte skala äpplet) Strö på socker ochkanel i den mängd du vill ha. Skär ½ äpple/platta i tunna halvmånar och lägg omlott i en cirkel ovanpå marmeladen
Annars hittar ni hallon/blåbär/kardemumma varianten här, ochäpple/kanel varianten här. Dock vill jag tillägga att dessa inte är söta som vanliga chokladmuffins, de är just mellanmålsmuffins som smakar choklad/jordnötssmör och som känns lite extra lyxiga än vanligt mellis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.