Efter räddningen av min vetesurdeg så var den glad och bubblig. Det som återstod för mig var då enbart att hitta ett bröd baserat på vetesurdeg som verkade roligt att baka
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Ett helt fantastiskt recept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Det blir precis som de där goda butiks- och bageribakade bröden, med härlig skorpa och luftigt inre
Knådfritt bröd med endast en jäsning - Superlätt att baka. (ca 20 st). Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ja det kommer blir fler brödbak på levain framöver, vill testa att baka ett lite grövre bröd också. 600 gram (8 dl) av Levain, surdegen du gjort på vildjäst600 gram (10 dl) vetemjöl special400 gram (4dl) lljummet vatten20 gram ( 1 msk) saltBlanda alla ingredienser utom saltet och kör i den degblandare i 8 minuter,5 minuter på låg hastighet och 3 minuter på lite mer fart, tillsätt saltet och kör ytterliggare 3 minuter
Där var det naturligtvis gott, men denna variant på levainbröd blev ännu godare. Rosta levainskovorna i lite olivolja, lägg på den rökta laxen, det ljumna pocherade ägget och avsluta med hollandaisesåsen
Vad är en jul utan ett riktigt vörtbröd egentligen. Ett riktigt misslyckande vill jag påstå. Tänk dig själv, ingen rödbetssallad- och göttbullemacka, ingen sk*nkmacka med senap, ingen nattamacka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.