Nyår - Marulk med citron, spenat & parmesanrisotto, hummersås med vit tryffel
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4-6port
  • 400-600 g Marulk
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 st Citron, skalet av
  • Havssalt
  •  
  • Risotto ca 4port
  • 3 msk Olivolja
  • 2,5 dl Avorioris
  • 1 st Schalottenlök, finhackad
  • 1 dl Vitt vin
  • 7-8 dl Kycklingfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart)
  • 2 dl Parmesanost, riven
  • Salt- & svartpeppar från kvarn
  • Spenatblad, färska, en näve
  • (ev några matskedar grädde)
  •  
  • Hummersås
  • Skalet av ca 500g Räkor (ok lite fusk men det blir dyrt med bara hummerskal...)
  • 1 st Hummer, skalet och köttet
  • 1 st Schalottenlök
  • 3 msk Smör
  • 1 msk Tomatpuré
  • 2 dl Vitt torrt vin
  • 3 dl Hummerfond, (om ni använder koncentrat, dvs späd ut den klart)
  • 2 dl Grädde
  • 50-75 g Smör till att montera i på slutet
  • Några droppar tryffelolja
  • Salt och vitpeppar
  •  
  • Gott till
  • 6 st Citronklyftor till servering:

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.