MenyBasilikasoppaUgnsbakad paprika toppad med hemgjord örtrik färskostDillpestobakad lammytterfilé med rotfrukt och vitvinssabayonneÄppelgranitéMandelmusslor med Nordens guldDryckBarolo Serralunga d'Alba (nr 2305, 235 kr, 100% Nebbiolo) av Fontanafredda från Barolo, ItalienBarbaresco (nr 5337, 185 kr,100% Nebbiolo) av Livio Pavese, från Barbaresco, Italien (mer om denna provning i ett senare inlägg)Nobelmiddag hemmavid går det
En snabb, enkel, billig och god pastarätt. Perfekt vardagsmat. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker
Populära inlägg. Västerbottenpaj med kantareller. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Strimla köttet och pudra över ca 1 msk maizena. Ställ i kylen i 30 minuter. Stek sedan köttet i smöret tills det fått lite stekyta, salta och peppra lite
Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Saras födelsedag. Jag firar 3-årsjubiléet av min 29-årsdag och jag förväntar mig frukost på sängen följt av en lugn och skön dag som avslutas med en god middag som jag fått laga till under eftermiddagen
Ja, denna nyårsafton blir lugn för oss med tanke på att jag idag gick in i vecka 40. Våra vänner skulle egentligen kommit hit men tyvärr blev dom sjuka så vi firar ensamma