Att göra hemmagjord marinadtill grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
0,5 dl olivolja 0,5 dl äkta soja 1 tsk grillkrydda eller 0,5 tsk salt och 0,25 tsk malen svartpeppar eller 0,5 tsk chilipeppar och 1 krm svartpeppar och ev
Marinad. Marinera fisken 1-3 timmar beroende på storlek. Grilla till ca 56 grader så att fisken inte blir överstekt och torr. 1 kg fisk, valfri. 1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
Vill ni ha tips på marinadertill kött, kyckling och fisk ni kan blanda själva hittar ni det här & här, men idag får ni mina tips på marinader/såser som passar bra tillgrillade grönsaker från senaste numret av KalmarPosten
Det här är en oerhört enkel men så god marinadtill kyckling. Om man gör kycklingklubbor med samma marinad ska man tänka på att de tar lite längre tid att grilla
Men det grillade kan man ju variera i det oändliga genom att bara byta ut tillbehören. Det är inte ofta jag ger mig på att grilla frukt men i helgen gjorde jag en efterrätt från boken med grillade persikor
Jag lagade även en sallad till med grillade grönsaker & lite annat smått & gott. Fänkål & dess dill har en fantastisk härlig smak av lite lakrits, jätte gott tillfisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.