En av de absolut godaste rätterna på grön- och svartkål är Caldo Verde, portugisisk grönkålssoppa. Å andra sidan är byn på landet ganska mörk, lerig och kall så här års
När ni grillar racks, så gör det som en hel bit och skiva dem efteråt. Det är mycket lättare att hålla koll på temperaturen i köttet då och det finns inget så tråkigt som torrt lamm
Jag tycker verkligen inte om att slänga någon form av mat så några rödbetor, en citron och en skvätt gräddfil, som sjöng på sista versen, blev till en frisk och god hummus
Denna trerättersmeny gick snabbt att göra och blev väldigt lyckad. För ett par veckor sedan bjöd vi vänner på middag och dessa recept har jag ännu inte hunnit få ut på bloggen mitt i allt jobb och andra recept
Nästan lite synd att vi inte såg det direkt för då hade vi gjort en större grej av det, ni vet med kläder, dukning och hela tjottabaletten - men det får vara till en annan gång
och hennes C. Vi var ganska laddade hela familjen - de senaste veckornas helgvistelser hos mormor, morfar och farfar hade fört med sig att vi låg rejält efter med städningen - att bara dammsuga golv och rengöra toaletterna håller inte i längden
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Här har det varit litet mer vardagsdramatik än både vanligt och önskat. Arvid och hon hade ställt samman ett antal stolar och innan vi ens hann reagera var olyckan framme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.