Stifadominnet från Amorgos var att kaninköttet var så mört att det nästan föll av benen och att såsen kokat ihop betydligt längre än vad som brukar rekommenderas i recepten
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kanel och örter - och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja
TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. När steken är klar skär du den i mindre bitar och lägger sedan ner köttet i grytan
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Börja med att marinera köttetoch sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort
Tillsätt grädden och krydda efter smak med soya, köttbuljong, salt och peppar. salt och peppar. Skala och riv morötterna och palsternacka på stora rivjärnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.