Idag bjuder jag på läckra bulgurfylldapaprikor. Dela paprikorna på längden, ta bort kärnhusen. Lite julstämning om ni bestämmer er för att krydda bulguren med saffran istället för gurkmeja - oavsett vilket ni väljer kommer rätten att få en härligt gul färg
Skölj paprikorna, skär av locket och gröp ur kärnorna. 2 paprikor. Lägg i köttfärsblandningen i paprikorna, toppa med lite ost och in i ugnen i ca 20 minuter. 2 paprikor
Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Fördela färsblandningen i paprikorna och strö över osten. ) Fylldapaprikor 4Â paprikor (blir 4 halvor per person) Ca 250 g köttfärs eller sojafärs Champinjoner 1-2 msk tacokrydda ½-1 dl vatten 2 dl riven ost Värm ugnen till 225° C. 1-2 msk tacokrydda. ½-1 dl vatten
Skär av locket av de små paprikorna eller dela de större på längden, ta bort kärnhuset. Fyll paprikorna med blandningen, tryck till så de blir väl packade
Skär tunt av locket på paprikorna och rensa ur fröhuset. Fyll paprikorna ordentligt med röran. Du kan också använda en djup plåt som du vänder upp och ned så att den inte trycker ned paprikorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.