Bergtungsfiléer fyllda med gravad lax och vitvinssås med hummersmak
Receptbloggen.com
Receptbloggen.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Steks långsamt i lagom varm ugn.
  • Ugn 150 grader, ca 8 - 10 min 4 pers
  • 1 - 2 färska bergtungsfilér per person
  • 1 - 2 tunna skivor gravlax per person
  • en knippe färsk dill
  • 1/2 - 1 citron salt och peppar
  • olivolja
  • smör att hyvla
  • 1 - 2 dl vitt torrt vin
  • bakplåtspapper att täcka med
  • laxrom eller annat att dekorera med
  • 1 scharlottenlök några vitpepparkorn
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • fiskbuljontärning och hummerfond efter smak
  • 1,5 - 2 dl vitt torrt vin
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 tsk strösocker ca
  • salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.