Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng och med havrebotten. På nyårsafton så åt vi den festliga efterrätten glace au four, eller baked alaska som den också kallas (eller glassbomb som vi kallade den
Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i kastrullen, rör även ner den hackade dillen och krydda med vitpeppar värm därefter upp allt igen utan att koka
Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.