Skär kycklingen i tärningar och fräs i olja några minuter. Häll på fishsaucen och fräs ytterligare någon minut, pudra över majsstärkelsen och rör om, ha i kokosmjölken, vattnet och buljongtärningen ha även i spadet från ananasen
4-5 msk thailändsk grön currypasta (ta lite mindre för en mildare smak). Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta, stek löken mjuk i 5 minuter
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg
nudlar)Ansa purjon och hacka den och paprikan i mindre bitar. 2-3 port2 kycklingfiléerett gäng broccoli1 gul paprika1 dm purjo1 vitlöksklyfta1 msk färsk riven ingefära1 burk kokosmjölk1,5 msk fisksås2 tsk röd currylimeblad (finns i en frysdisk på Jacks i Skellefteå)1 msk sweet chilien näve cashewnötter(ev
) Ett middagstips som absolut fick godkänt av familjen, men vi uppskattar lite mer malla i maten så det är en rätt att prova sig fram med mängden sambal oelek och ingefära för önskad styrka
Har låtit mig inspireras av ett recept jag hitta på Google men för att det ska bli mitt egna recept så har jag försökt att hitta min egen lilla touch och tycker att jag lyckades så pass bra så att jag är tvungen att dela med mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.